02.07.2018

Репрезентативките до 16 години започнаа со активности

Кошаркарките до 16 години денес означија почеток на подготовките кои ќе ги обавуваат се до почеоткот на Европското првенство (дивизија Б) во оваа возрасна категорија кое ќе се одигра во Подгорица во периодот од 16. до 25. Четириесет и пет дена имаат кадетските репрезентативки да работат на својата игра и физичка подготвеност. 

Кадетките ќе заминат за Маврово по една седмица мината во Скопје, а во текот на подготвителниот период ќе одиграат пријателски натпревари со Израел, Бугарија и со Словенија.