09.03.2018

закажан прв селективен тренинг за генерација 2002/2003

Репрезентативките до 16 години започнуваат со активности

Националната селекција до 16 години во женска конкуренција прва ќе започне со репрезентативните активности предвидени за оваа година. Селекторот Стојна Вангеловска, заедно со членовите на својот стручен штаб Енвер Мифтари и Горјан Стојановски го изготвија првичниот список на кошаркарки кои треба да се појават на првиот тренинг.

Тренингот е закажан за на 18. март, во спортската сала „Кале“. Кошаркарките ќе го одржат тренингот поделени во три групи и треба да бидат подготвени за истиот 30 минути однапред, облечени во дресови од својот матичен клуб.

Прва група: Од 10:00 - 11:30 часот
Втора група: Од 11:30 – 13:00 часот
Трета група: Од 13:00 – 14:30 часот

Кошаркарки повикани за тренинг:
Родени 2002 година:

1. Наталија Секуловска (Бадел 1862)
2. Стефани Костова (Бадел 1862)
3. Теона Поп Стојанова (Бадел 1862)
4. Сара Максимовска (Бадел 1862)
5. Марија Устијаноска (Струга)
6. Ружица Чочороска (Струга)
7. Моника Зафировска (Баскет Кам)
8. Стефани Колева (Баскет кам)
9. Ана Клинчарова (Трокал)
10. Ангела Пончева (Трокал)
11. Ана Стојановска (Пелистер)
12. Христина Ивановска (Петровски)
13. Роберта Антовска (Бал фор лајф)
14. Ана Николовска (Бал фор лајф)
15. Фросина Петреска (Гостивар)
16. Стефанија Дукоска (Гостивар)
17. Викторија Панова (Пробиштип)
18. Софија Маркова (Академик)
19. Гордана Милошевиќ (Неготино)
20. Сара Јакимовска (Вардар)
21. Милена Стојановска (Крива Паланка)
22. Фросина Милошевска (Баскет Кам)
23. Бојана Попова (Баскет Кам)
24. Ханиса Зендели (Струга)
25. Георгина Витанова (Делчево)
26. Аниција Ковачка (Делчево)

Родени 2003 година:

1. Ана Цветковска (Бадел 1862)
2. Габриела Модева (Струга)
3. Елена Пешијоска (Струга)
4. Мила Велјан (Струга)
5. Алев Тахир (Шкупи)
6. Рина Салиу (Шкупи)
7. Анастасија Ристовска (Куманово)
8. Стефанија Цветаноска (Гостивар)
9. Патриција Лазареска (Гостивар)
10. Теа Пешовска (Пробиштип)
11. Аница Цветкова (Академик)
12. Ели Нанчева (Академик)
13. Ана Марија Дојкова (Неготино)
14. Клементина Ангеловска (Крива Паланка)
15. Стефани Цветковска (Бадел 1862)