09.06.2021

За паралелките во Скопје и во Куманово

Резултати од задолжителното тестирање на ученици за прием во ДСУ Спортска академија - кошарка

Комисијата која го спроведе за задолжителното тестирање на ученици за прием во ДСУ Спортска академија, ги објави официјалните резултати, и го направи рангирањето на кандидатите.

Список на ученици кои се запишани во ДСУ Спортска академија  1 година кошарка (паралелка Скопје)

1.Сергеј Младеновски-47 бода

2.Адреј Чадамов-46 бода

3.Николај Филипов-43 бода

4.Лина Емини-40 бода

5.Никола Поповиќ-39 бода

6.Виктор Аврамовски-39 бода

7.Дамјан Маѓероски-38 бода

8.Ана Ѓорѓиевска-38 бода

9.Сара Балова-37 бода

10.Леонид Андов-37 бода

11.Христијан Ванчов-37 бода

12.Фјале Османи-36 бода

13.Даријан Трајковски-35 бода

14.Данаил Христовски-35 бода

15.Александар Митрески-34 бода

16.Гоце Аврамов-33 бода

17.Алида Сулејмани-30 бода

18.Леонид Марочковски-28 бода

19.Матеј Малов-27 бода

 

Список на ученици кои се запишани во  ДСУ Спортка академија 1 година кошарка (паралелка Куманово)

1.Глигор Цаневски-50 бода

2.Кристијан Петрушевиќ-50 бода

3.Марко Димковски-49 бода

4.Дарко Додевски-49 бода

5.Димитар Мароскоковски-45 бода

6.Стефан Станковски-44 бода

7.Димитриј Бошковски-44 бода

8.Валентино Коцевски-44 бода

9.Александар Спасовски-39 бода

10.Никола Симоновски-39 бода

11.Андреј Стојановски-37 бода

12.Димитриј Трајковски-37 бода

13.Ангела Петковска-30 бода

14.Мартина Милковска-26 бода

15.Стефан Костадиновски-22 бода

16.Лука Ваљавичарски-18 бода

17.Марио Стефановиќ-16 бода

18.Никола Костадиновски-15 бода

За упис во 3 година

1.Александар Краљевски-27 бода