30.12.2020

Поради пандемијата COVID-19 и строгите мерки во „балонот“, бројот на места е строго ограничен.

Само по 500 гледачи на квалификацискиот „балон“ во Перм

Од вчера, и официјално, започна продажбата на влезните билети за квалификациските натпревари на Евробаскет 2022 кои во периодот од 18. до 22. февруари, 2021 година, ќе се играат во Перм

На веб-страницата на агенцијата за продажба на билети „scena24.ru“ се нудат блок-билети за квалификациските натпревари за Евробаскетот 2022, кои ќе се одржат во Перм.

Со одлука на Извршниот комитет на ФИБА, сите натпревари од вториот (ноември 2020 година) и третиот (февруари 2021 година) квалификацискиот „прозори“ на континенталниот шампионат се одржуваат во специјално заштитени периметри - „балони“.

Покрај четирите натпревари од групата „Б“ првично закажани за февруари следната година, Перм ќе биде домаќин и на двете средби на нашата репрезентација кои беа одложени во ноемврискиот „прозорец“ на ФИБА.

Во согласност со барањата на властите на територијата на Перм и медицинскиот протокол на ФИБА, присуството на натпревари е ограничено на 20 проценти од капацитетот на арената.

Во првата фаза се продаваат само билети за сите шест натпревари со 500 места, вклучително и „личниот“ сектор на партнерот на руската репрезентација.

Цената на влезниците за сите шест натпревари во „меурот“во Перм, вклучувајќи е од 3.000 (32.8 евра) до 4.500 руски рубли (49.2 евра).

Во иднина, местата за продажба ќе се „отворат“ во зависност од епидемиолошката состојба во Русија, и регионот околу Перм.

Распоред на квалификациските натпревари во Перм

18. февруари (четврток):

Италија - Македонија

19. февруари (петок):

Македонија - Русија

Италија - Естонија

21. февруари (недела):

Македонија - Италија

Русија – Естонија

22. февруари (понеделник):

Естонија - Македонија