Се е полесно за Војдан и за Гравелин кога атмосферата е карневалска (ВИДЕО) - КФСМ
02.03.2020

Се е полесно за Војдан и за Гравелин кога атмосферата е карневалска (ВИДЕО)

Прекрасна атмосфера, која ретко се гледа не само на овие наши простори, туку и на оние европските.

 

Дуелот на Гравелин Данкерк со По Лак Ортез, кој домаќините го решија во своја корист (64:59), беше одигран во една карневалска, и во вистинска смисла на зборот, атмосфера. 

Изминатиот викенд беше вистински карневалски во овој дел од Франција, а атмосферата од улиците се пренесе и во салата каде Гравелин ги игра своите натпревари.

Специјален, карневалски, дизајн имаа и дресовите на Војдан и на неговите соиграчи од Гравелин-Данкерк.

Им донесоа и малку среќа, но и долго очекуваната победа во битката за опстанок во француската ПРО А лига.

Како изгледаше сето тоа...