Селекциите до 14 и до 15 години на турнир во Измир - КФСМ
24.05.2018

Листа на кошаркари повикани за турнирот во Турција

Селекциите до 14 и до 15 години на турнир во Измир

Националните селекции до 14 и до 15 години од 9. до 13. јуни ќе земат учество на турнир во Измир. Селекторите на овие две национални селекции ги изготвија списоците на кошаркари кои се повикани за овој турнир. Терминот за првиот собир ќе биде дополнително објавен.

СПИСОК НА КОШАРКАРИ СЕЛЕКЦИЈА ДО 14 ГОДИНИ

1    Мартин Оровчанец    КК Вардар
2    Теодор Гудев    КК Ролинг
3    Лука Џинес    КК МВП Струмица
4    Ненад Благоевски    КК ФМП Академија
5    Рубин Стефанов    КК МЗТ Скопје 
6    Стефан Дуковски     КК Феникс 2010
7    Теодор Симиќ    КК Водно Санс
8    Виктор Стојковски    КК Водно Санс
9    Петар Башовски    КК Водно Санс
10    Марко Трифуновски    КК Водно Санс
11    Мартин Ѓорѓиовски     КК Работнички
12    Ненад Јовановиќ    Стела Азура
 

СПИСОК НА КОШАРКАРИ СЕЛЕКЦИЈА ДО 15 ГОДИНИ
1    Марин Петков    КК Вардар
2    Михаил Наумовски    КК Вардар
3    Мирослав Ѓорѓевиќ    КК Феникс 2010
4    Давид Трпески    КК Феникс 2010
5    Амар Хот    КК Феникс 2010
6    Гораст Величковски    КК Феникс 2010
7    Павел Атанасов    КК Вардар
8    Резарт Мемед    КК Шкупи
9    Андреј Митревски    КК Феникс 2010
10    Теон Богатиновски    КК Феникс 2010
11    Кршеван Кларица    Задар
12    Дино Боцевски    Стела Азура