Селекциите до 15 години со по три победи на турнирот во Скопје - КФСМ
22.09.2019

Селекциите до 15 години со по три победи на турнирот во Скопје

Викендот што измина националните селекции до 15 години земаа учество на меѓународен силен турнир во рамки на проектот „Заедно до М16“.

Кошаркарската федерација на Северна Македонија ги нагости соодветните селекции на Турција, Романија, Бугарија и на Косово од партнерските федерации во проектот.

Нашите две национални селекции, во машка и во женска конкуренција, запишаа по три победи од четири одиграни натпревари. Двете селекции славеа против врсниците од Бугарија, Косово и против Романија додека запишаа пораз од Турција.

 Резултати (МАЖИ) 

19.09.2019
19:00 Северна Македонија – Турција 81-84

20.09.2019
11:00 Бугарија – Турција 60-64
13:00 Косово – Романија 75-49
19:00 Бугарија – Северна Македонија 65-91
21:00 Турција – Косово 72-53
 

21.09.2019
11:00 Романија – Турција 47-77
17:00 Косово – Бугарија 53-77
19:00 Северна Македонија – Романија 79-46
 

22.09.2019
13:00 Романија – Бугарија 43-82
17:30 Косово – Северна Македонија 69-80

 

 Резултати (ЖЕНИ) 
19.09.2019
16:30 Турција - Северна Македонија 52-67

20.09.2019
11:00 Бугарија – Турција 40-63
13:00 Косово – Романија 32-71
19:00 Бугарија – Северна Македонија 44-54
21:00 Турција – Косово 95-6
 

21.09.2019
13:00 Романија – Турција 46-67
15:00 Косово – Бугарија 19-75
21:00 Северна Македонија – Романија 61-56
 

22.09.2019
11:00 Романија – Бугарија 54-56
15:30 Косово – Северна Македонија 22-59