21.06.2021

Кампот е дел од партнерскиот проект со ФИБА, насловен „Развој на играчи до 13 години”

Селектирани 60. кошаркар(к)и за годишниот национален спортски камп

Изминатиот викенд, поточно на 19. јуни, во двете сали во Спортско рекреативен центар „Кале“ се одржија селективни тренинзи за годишниот национален спортски камп на КФСМ, кој е дел од партнерскиот проект со ФИБА, насловен „Развој на играчи до 13 години”.

По завршување на селективните тренинзи, познати се конечните листи со учесници на националниот спортски камп 2021 година, кој ќе се одржи во период од 24. јуни до 4. јули во Скопје.

Селектирани се по 15. кошаркари од 2008 и 2009 генерација, како и по 15. кошаркарки од 2008 и 2009 генерација. Или вкупно 60. кошаркари кои заедно со 12 тренери, во салата на КК „Вардар“ и салата во СРЦ „Кале“ во Скопје. ќе работат под менторство на кошаркарскиот експерт Ненад Труниќ.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Сите селектирани кошаркари и тренери задолжително треба да се јават на ден 24.06.2021 година во 13.00 часот во хотел „Континентал“ ВО Скопје каде ќе бидат сместени за цело време на одржување на кошаркарскиот камп.

Селекција 2009 машки

1.Давид Давитковски (Крива Паланка)

2.Христијан Божиновски (Кетс Баскет Гостивар)

3.Андреј Ацевски (Вибас)

4.Никола Костов (Вибас)

5.Божин Мицковски Навико ФМП Академија)

6.Стефан Стојковски (МЗТ Скопје Аеродром)

7.Стефан Сотировски (МЗТ Скопје Аеродром)

8.Виктор Вегов (МЗТ Скопје Аеродром)

9.Димитар Сисирковски (МЗТ Скопје Аеродром)

10.Мартин Кралев (МЗТ Скопје Аеродром)

11.Арт Беџети (Тетова Булс)

12.Лука Чучанов (Кожув)

13.Павел Гиновски (Вардар)

14.Дарјан Атанасовски (Вардар)

15.Давид Рајковски (Вардар)

 

Селекција 2009 женски

1.Теа Трајковска (Вардар) 

2.Јана Пислевска (Вардар)

3.Ива Димитријевиќ (Вардар)

4.Мила Начевска (Вардар)

5.Лора Ристовска (Вардар)

6.Блина Ејупи (Шкупи)

7.Ела Арифи (Тетова Булс)

8.Марија Димитровска (Вардар)

9.Тамара Костова (Вардар)

10.Лана Данилова (Дино Баскет)

11.Лина Данилова (Дино Баскет)

12.Мила Марија Велковска (Крива Паланка)

13.Глорија Груевска (Крива.Паланка)

14.Антонија Симовска (Јуниор-Битола)

15.Мелани Паунова (Пробиштип)

 

Селекција 2008 машки

1.Жарко Терзиевски (Вардар)

2.Алексеј Нешoвиќ (Вардар)

3.Глигориј Ѓорѓевиќ (Вардар)

4.Дамјан Данев (Вардар)

5.Лука Пјевац (Вардар)

6.Ѓорѓи Цветковски (Навико Академија ФМП)

7.Христијан Миленковиќ (Спортисимо-Кавадарци)

8.Андреј Митков (Спортисимо-Кавадарци)

9.Иван Мијалов (Дино баскет-Кочани)

10.Лео Созовски (Јуниор-Битола)

11.Дамјан Стојановски (Вибас)

12.Кирил Петковски (Куманово 2009)

13.Јосип Милковски (Куманово 2009)

14.Матеј Костов (Вибас)

15.Јован Иванов (Спортисимо-Кавадарци)

 

Селекција 2008 женски

1.Теодора Мариновска (Вардар)

2.Јована Димовска (Вардар)

3.Ана Марија Ѓорѓеска (Гостивар)

4.Ана Станојкоска (Пробаскет-Пробиштип)

5.Јана Кукунешоска (Струга 2009)

6.Дора Алексовска (Бадел 1862)

7.Илина Несторовска (Бадел 1862)

8.Нарта Ферати (Тетова Булс)

9.Сара Сулејмани (Шкупи)

10.Теодора Ѓорѓиевска (Бадел 1862)

11.Ана Серафиловска (МЗТ Скопје Аеродром)

12.Матеа Владимирова (Баскет КАМ)

13.Милена Зафировска (Баскет КАМ)

14.Милена Петровска (Баскет КАМ)

15.Ева Стојковска (Бадел 1862)