08.01.2019

Селективен тренинг на кошаркари до 18 години

Селекторот на репрезентацијата до 18 години во машка конкуренција, Михаил Наумовски, претстојната недела (13. јануари) во спортската сала „Невена Георгиева - Дуња“ ќе одржи селективни тренинзи за јуниорската национална селекција.

1 Термин 10.00 – 11.00 часот
Дарио Митевски - КК МЗТ СА
Виктор Ташковски – КК Вардар
Адриан Наумоски -
Ангел Јанев – КК Феникс 2010
Дамјан Бошковски – КК Работнички
Борјан Божиновски – КК Феникс 2010
Иво Трајковски – КК Феникс 2010
Виктор Златевски – КК Водно санс
Никола Орлов – КК МЗТ СА
Рушити Арбин – КК Чаир 2030
Трајче Стојановски – КК Фени индустри
Александар Тодоров – КК Водно санс
Рамани Омер – КК Чаир 2030

2 Термин 11.00 – 12.00 часот
Никола Кацарски – КК Феникс 2010
Виктор Исајловски –КК МЗТ СА
Суад Карталовиќ – КК МЗТ СА
Бенџамин Џаферовски – КК Феникс 2010
Блаже Митрев – КК Фени индустри
Стефан Вељановски – КК Спорт Тим
Тодор Златевски – КК Фени индустри
Стефан Димитровски – КК Академија ФМП
Христијан Марковски – КК Феникс 2010
Горјан Вчков – КК Академија ФМП
Андреј Јакимовски -
Даниел Здравевски -
Кирче Киревски – КК Куманово 2009
Лејсон Зекири – КК Водно санс
Борјан Обедниковски – КК Пелистер

3 Термин 12.00 – 13.00 часот
Лука Савичевиќ -
Марко Величковски – КК Вардар
Славчо Трајковски – КК МЗТ СА
Љубиша Димитровски – КК Водно санс
Павел Даниловски -
Марко Миловановиќ -
Mатеј Перица – КК Пинк Пантери
Јосиф Тосевски – КК Академија ФМП
Хусеин Бајрам – КК Вардар
Никола Арсиќ – КК МЗТ СА
Леон Божиновски – КК Вардар
Христијан Стефов – КК Водно санс

4 Термин 13.00 – 14.00
Богдан Мирковски -
Јован Цветков – КК Куманово 2009
Симон Илиќ - КК Работнички
Драго Стојановиќ – КК Работнички
Андреј Андоновски – КК Феникс 2010
Гоце Петрушевски -
Данаил Иванов – КК Вардар
Васил Јаневски – КК Феникс 2010
Никола Груевски -
Стефан Јовановски – КК Вардар
Лука Радуловиќ – КК КК Феникс 2010
Теодор Милевски – КК МЗТ СА