29.03.2017

Списокот скратен на 27 кошаркари

Селективен тренинг за кошаркари родени 1999 односно 2000 година

Селекторското трио на репрезентацијата до 18 години во состав Ѓорѓи Кочов, Атанас Димов и Бранко Андриевски го скратија списокот на повикани кошаркари за селективен тренинг.. На првите два тренинга, селекторското трио скенираше 35 кошаркари од целата држава додека овој пат се повикани само 27 млади кошаркари.

Селективниот тренинг ќе се одржи во спортската сала на Вардар (мала сала „Кале“), на ден 2. април 2017 година со почеток во 17:30 часот.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ:

 1. Андреј Јордановски (Работнички)
 2. Мартин Трсунов  (МЗТ)
 3. Лука Стојановски  (Феникс)
 4. Томи Петров  (Кожув)
 5. Миле Станимировиќ  (Јуниор)
 6. Славчо Темелковски  (Работнички)
 7. Роберт Стојанов  (Вардар)
 8. Благој Димитриев  (Феникс)
 9. Мартин Ѓоргиевски  (Пинк Пантери)
 10. Андреј Настевски  (МЗТ)
 11. Филип Ѓорески  (Вардар)
 12. Дамјан Крстевски  (Работнички)
 13. Никола Шопов  (Вардар) 
 14. Марко Анастасов  (Работнички)
 15. Валмир Какруки  (Шкупи)
 16. Кирил Панов  (Шпанија)
 17. Дамјан Ѓоргиевски  (Феникс)
 18. Антонио Ѓеоргиевски  (Работнички)
 19. Александар Јанев  (Италија)
 20. Јосиф Наумовски  (Феникс)
 21. Енис Реџеп  (Шкупи)
 22. Бојан Јовановски (МЗТ)
 23. Дамјан Миса  (МЗТ)
 24. Дамјан Лазаров  (Италија)
 25. Петар Кметовски  (Јуниор)
 26. Ѓорги Милошевски  (Вардар)
 27. Борјан Стојановски  (Плејмејкер)