10.01.2019

Селективен тренинг за кошаркарки до 16 години

Репрезентацијата до 16 години во женска конкуренција ќе одржи неколку тренинзи во периодот што следи како старт на неофицијални подготовки за Европското првенство (дивизија Б) што оваа година ќе се одигра во соседна Бугарија.

Селекторот на оваа возрасна категорија, Виолета Здравковиќ, заедно со членовите на стручниот штаб ќе ги селектира девојките за кадетската репрезентација претстојната сабота (12. јануари) со почеток во 13:00 часот во спортската сала при ОУ „Невена Георгиева - Дуња“ во скопската општина Кисела Вода.

Се замолуваат сите кошаркарски клубови да испратат не повеќе од три кошаркарки, родени 2003 година и помлади, за кои сметаат дека заслужуваат да бидат дел од националната селекција. Кошаркарките кои ќе бидат селектирани ќе продолжат со тренинзи в Скопје до 18. јануари (петок)