06.06.2024

15. - 16. јуни, 2024 година

Селективни тренинзи за годишниот национален камп - жени

Кошаркарската Федерација идната сабота и недела, 15. и 16. јуни, 2024 година, ќе организира селективни тренинзи за кошаркарки родени 2011 и 2012 година кои ќе конкурираат за место во националниот кошаркарски камп во рамки на проектот на ФИБА за развој на млади и талентирани играчи.

Кошаркарките ќе бидат поделени во неколку групи. По извршената селекција ќе бидат одбрани кошаркарките кои ќе учестуваат на овогодишното издание на кампот.

* напомена
распоредот по групи е наведен на крајот на документот

СПИСОК НА КОШАРКАРКИ

Кошаркарки родени 2011 година 15.06.2024

Кошаркарки родени 2012 година 16.06.2024