25.06.2021

На 28. и 29. јуни во СРЦ „Кале“ ќе бидат реализирани тренинзите по кои ќе се формира селекцијата во оваа возрасна категорија

Селективни тренинзи за кошаркари „Под 14“ години

Потврдата за учество на традиционалниот меѓународен турнир „Словенија бол“, услови и да се формира селекцијата на кошаркари „Под 14“ години која ова лето, во текот на месец-август, ќе земе учество на собирот во Словењ Градец.

Подготовките на оваа репрезентација ќе започнат по извршените селективни тренинзи кои се закажани за 28. и 29. Јуни, а кои ќе бидат реализирани во салата на СРЦ „Кале“ во Скопје.

Повиканите кошаркари ќе работат поделени во две групи, а за кошаркарите кои не се од Скопје, обезбедено е сместување за време на селективните тренинзи.

Во понеделник и во вторник, од 12, односно од 13.30 часот, кандидатите за место во оваа наша национална селекција ќе одработат по два тренинга, по шот ќе следува финалниот избор за селекцијата „Под 14“ години.

ПРВА ГРУПА

(12.00 – 13.30 часот)

Никола Јаничиќ (КК Партизан Водно санс)

Дамјан Ивановски (КК Партизан Водно санс)

Петар Балабанов (КК Партизан Водно санс)

Димитар Видевски (КК Партизан Водно санс)

Илин Најков (КК Вардар)

Стефан Сопроновски (КК Вардар)

Жарко Терзиевски (КК Вардар)

Борјан Китановски (КК Вардар)

Лука Марјановиќ (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Сергеј Петровиќ (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Доријан Ивановски (КК Феникс 2010)

Тарик Омар (КК Феникс 2010)

Виктор Попов (КК Баскет КАМ)

Матеј Митревски (КК Баскет КАМ)

Мартин Атанасов (КК Баскет КАМ)

Ѓорѓи Кузмановски (КК Куманово 2009)

Богдан Георгиевски (КК Куманово 2009)

Дамјан Павловски (КК Навико Академија ФМП

Андреј Здравковски (КК Навико Академија ФМП)

Ристе Буклишев (КК Кожув)

ВТОРА ГРУПА

(13.30 – 15.00 часот)

Марион Лазов (КК Партизан Водно санс)

Мартин Геговски (КК Партизан Водно санс)

Марио Симиќ (КК Партизан Водно санс)

Павле Дуев (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Стефан Серафимовски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Глигор Цоневски (КК Куманово 2009)

Лазар Кузмановски (КК Куманово 2009)

Лука Антиќ (КК Феникс 2010)

Матеј Јовановски (КК Феникс 2010)

Марио Јововски (КК Феникс 2010)

Лука Шуменковски (КК Феникс 2010)

Ѓорѓи Ѓорѓевиќ (КК Вардар)

Љубен Ефтимоски (КК Вардар)

Даријан Димовски (КК Вардар)

Теодор Нановски (КК Навико Академија ФМП)

Христијан Несторовски (КК Пробаскет)

Наум Марковски (КК Пелистер)

Благоја Димитровски (КК Пелистер)

Никола Јовановиќ (КК Навико Академија ФМП)

Лазар Гиноски (КК Црн Дрим)