01.09.2020

Тренинзите ќе се одржуваат согласно Протоколот за тренинг во спортска сала, одобрен од Главен координативен кризен штаб

Селективни тренинзи за кошаркари родени 2005 година

Кошаркарската федерација продолжува си реализација на селективни тренинзи во оние „пониски“возрасни категории. По успешната селекција на играчи во 2008, 2007 и 2006 година, на ред доаѓаат младите кошаркари родени во 2005 година.

Согласно со тоа беше и отворениот повик до сите клубови кои се дел од натпреварите во организација на КФСМ да достават листа на најперспективни млади кошаркари, селектирани од тренерите кои работат со наведената генерација.

Селективните тренинзи за оваа возрасна категорија на кошаркари ќе се одржат на 2. септември (среда) и на 3. септември (четврток).

Сите предвидени активности ќе се реализираат во СРЦ „Кале“ (голема сала) во Скопје, согласно со утврдените временски термини за присуство на формираните групи на играчи за селективен тренинг испратени преку електронска пошта до сите клубови кои пријавиле свои кошаркари.