23.06.2021

Подготовките на машката репрезентација ќе започнат по извршените селективни тренинзи кои се закажани за 1.јули.

Селективни тренинзи за репрезентацијата „Под 16“ години

Репрезентацијата „Под 16“ години-мажи, оваа година ќе учествува на ФИБА „ЧЕЛЕНЏЕР“ турнирот кој ќе се одржи во Скопје во периодот од 16. до 21.август.

Подготовките на репрезентацијата ќе започнат по извршените селективни тренинзи кои се закажани на ден 1.јули.2021 (четврток) во спортска сала „Градски парк“ во Скопје.

ПРВА ГРУПА

(прв тренинг 09.00, втор тренинг 16.00 часот)

Андреј Шошкиќ (КК Работнички)

Никита Јакимовски (КК Работнички)

Милош Кнежевиќ (КК Работнички)

Ангел Стојанов (КК Работнички)

Тео Војновиќ (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Бојан Величковски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Павел Иванов (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Грегориј Јакимовски (КК Феникс 2010)

Јован Чурлинов (КК Феникс 2010)

Стефан Стојковиќ (КК Феникс 2010)

Марко Лукановски (КК Вардар)

Бојан Ивановски (КК Вардар)

Филип Лаковски (КК Вардар)

Диједон Синани (КК Вардар)

Давид Петрушевски – Италија

Ристе Петров (КК Ролинг 08)

Ангел Кечовски (КК Ангели)

Рубин Стефанов (Римини Крабс, Италија)

Ристе Буклишев (Балкан Ботевград-Бугарија)

ВТОРА ГРУПА

(Прв тренинг 10.30, Втор тренинг 17.30 часот)

Филип Чолаковски (КК Работнички)

Марко Коцев (КК Работнички)

Даниел Балоски (КК Работнички)

Филип Дочински (КК Работнички

Јаков Јосковски (КК Работнички)

Дамјан Трифуновски (КК Работнички)

Лука Костиќ (КК Феникс 2010)

Борјан Јовановски (КК Феникс 2010)

Лука Дејановски (КК Феникс 2010

Карло Димевски (КК Феникс 2010

Лука Серафимовски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Матеј Николовски (КК МЗТ Скопје Аеродром

Давор Миливојевиќ (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Теодор Ѓуровски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Димитар Зетов (КК Струмица)

Драган Алексиќ (КК МВП Струмица)

Дамјан Зимбаков (КК МВП Струмица)

Коста Ќириловски (КК Партизан Водно Санс)

Милош Манојловиќ (Триумф, Србија)