Селектори на сите младински репрезентации - КФСМ
10.12.2018

Селектори на сите младински репрезентации

По неколку одржани состаноци, Стручниот Совет донесе одлука за назначување на следните селектори на младинските репрезентации кои во 2019 година ќе учествуваат на Европски првенства (дивизија А и дизивија Б).

М20 мажи
Селектор: Дарко Радуловиќ
Помошен тренер: Николче Божиновски
Ментор: Бранко Андриевски

М18 мажи
Селектор: Михаил Наумовски
Помошен тренер: /
Ментор: Александар Петровиќ

М16 мажи
Селектор: Денис Дервишевиќ
Помошен тренер: Александар Ашаданов
Ментор: Марјан Лазовски

М18 жени
Селектор: Игор Гацов
Помошен тренер: Златко Мокров
Ментор: Зоран Балов

М16 жени
Селектор: Виолета Здравковиќ
Помошен тренер: Ведран Белешковски
Ментор: Жаклина Стојановска