12.05.2021

Средствата од снимената реклама, новиот предводник на нашиот национален тим ги донираше во добротворни цели

Селекторот Драган Бајиќ е вистински хуманитарец

Не постои воопшто сегмент во модерниот живот кој не е погоден со пандемијата на корона вирусот. Ковид-19 ни наметна еден посебен начин на живот, кој многумина од нас, никогаш не го почувствувале.

Дури во најтешките моменти, значењето на заедништвото дојде до израз. Само со заеднички напори, борбата против овој непосакуван вирус, може да има смисол. Компанијата „Меридијан “ од самиот почеток се потруди да им пружи посебна поддршка на оние кои во дадениот момент им е најпотребна.

И при „обиколката“ на БиХ, стигна и соработката со Драган Бајиќ, еден од најпознатите ликови во светот на кошарката, и на спортот воопшто, на тие простори.

Тренерот на годината во АБА лигата, и актуелен селектор на македонската сениорска репрезентација, не само што е „маестро“ на теренот, туку и  во секојдневниот живот, доказ за тоа е толку „конекцијата“ со „Меридијан“.

Во заедничкиот проект со нив, Драган Бајиќ покажа дека е вистински „лаф“.

Уште поголемо е неговото дело. Заеднички со „Меридијан“ Бајиќ ги донираше средствата и својот комплетен хонорар, на својот роден град, Лакташи.

Паричните средства се донирани на Црковната општина, како и на Домот на Здравје во овој град во Република Српска.

Секоја чест за овој голем гест Драган Бајиќ!