05.02.2018

Сениорките го одржаа првиот собир

Националната селекција во женска сениорска конкуренција го одржа првиот собир во пресрет на натпреварите од вториот прозорец во рамки на евроквалификациите. Селекторот Марјан Лазовски заедно со неговите советници од стручниот штаб ги прозиваа кошаркарките кои одговоија на повикот. Во овој прозорец ќе отсуствуваат повредените Јелена Антиќ, Ивона Пејковска и Криси Гивенс. На селекцијата во текот на наредните два дена ќе и се приклучат уште Ана Тантуровска и Ивона Кожобашиовска.