Сениорките поразени од Летонија - КФСМ
17.11.2019

Сениорките поразени од Летонија

Нашата женска сениорска репрезентација не успеа да запише триумф ниту на вториот одигран натпревар во рамки на првиот прозорец од евроквалификацискиот циклус.

За првпат на домашен терен во овој прв прозорец од вкупно три, сениорките не можеа да ја совладаат соодветната национална селекција на Летонија која во финишот беше подобра со 39-98односно 4-25, 7-21, 19-27 и 9-25 по делници.

За сениорките следи официјална пауза од една година, до вториот прозорец од евроквалификациите.

Стрелци: Селцова (11), Кметовска (8), Трајчевска (5), Секуловска (5), Лазареска Со. (6), Стојановска (2), Петрушевска (2)