16.05.2017

Скратен списокот на кошаркари повикани за селективен тренинг до 20 години

Тренерското трио на чело со Мирко Петрески во улога на селектор на националниот состав до 20 години во машка конкуренција го скрати списокот на кошаркари кои се повикани за селективен тренинг. Оваа генерација (М20) од машката конкуренција прва ќе ги започне своите активности. Првиот собир е закажан за 6. јуни, а Европското првенство (Дивизија Б) на кое ќе настапат е закажано за периодот од 14. до 23. јули во Орадеа, Романија.

Селективниот тренинг в недела (21. мај) ќе се одржи во спортската сала на Вардар (мала сала „Кале“) со почеток во 11:00 часот.

 

 1. Леонид Тодоровски – Мзт Скопје
 2. Петар Прентовиќ – Мзт Скопје
 3. Дамјан Робев - Вардар
 4. Георги Зафиров – ФМП Академија
 5. Блажо Митков – Вардар
 6. Бојан Серафимов – Вардар
 7. Дејан Србиновски – Вардар
 8. Михајло Митев – Вардар
 9. Виктор Ефремовски – Работнички
 10. Андреј Маслинко – Работнички
 11. Ранко Мамузиќ –
 12. Никола Талевски – Пелистер
 13. Ненад Димитријевиќ – Шпанија(Хувентуд)
 14. Елвис Хот - Словенија
 15. Димитар Пандев - Италија
 16. Стеван Глигоријевиќ – АВ Охрид
 17. Оливер Двојаковски - Шпанија
 18. Давид Георгиев -
 19. Петар Огњеновиќ -
 20. Оливер Тасков – Италија
 21. Андреј Атанасовски – Соколи
 22. Филип Ѓоргиевски – Соколи
 23. Филип Стојановски – Бол фор лајф