20.06.2017

Скратен списокот на кошаркарки повикани за првиот собир на репрезентацијата до 18 години

Селекторот на репрезентацијата до 18 години во женска конкуренција, Анета Глигорова, го скрати списокот на кошаркарки кои треба да се појават на првиот собир. Официјалниот почеток на подготовките за Европското првенство (Дивизија Б) е закажан за 3. јули (понеделник). Континенталното првенство ќе се одигра во Даблин, Ирска, од 3. до 14. август.

 

Бадел 1862-Скопје                                     
1. Јана Николовска                                     
2. Искра Андонова                                                     
3. Теа Митревска                                         
4. Јована Џуговска                                      

Шкупи-Скопје
5. Јована Петрушевска                              
6. Сандра Лалкова                                      
7. Софија Стоева                                          
8. Јована Стојанова                                    

Младост-Битола
9. Теодора Кузмановска                           
10. Сара Спировска                                     

Струга-Струга
11. Анамарија Шеќероска                        
12. Наталија Белеска
13. Снежана Серафимовска                                                                  

Пелистер-Битола
14.Нурај Мемедова                                                                               

МНА-Кожувчанка-Кавадарци
15.Ивона Крстева