23.06.2017

Скратен списокот на кошаркарки повикани за првиот собир на репрезентацијата до 16 години

Кошаркарките до 16 години кои ова лето ќе ги бранат боите на Република Македонија на Европското првенство (дивизија Б) пред дфомашна публика во Скопје ќе го одржат првиот собир на 5. јули. Селекторот на оваа генерација, Стојна Вангеловска го скрати списокот на кошаркарки кои се изборија за место во националниот состав.

НАПОМЕНА:
Кошаркарките кои не се од Скопје, поради нивно сместување треба да пристигнат на 4. јули 2017 попладне.

 

Бадел 1862-Скопје                                     
1.Матеа Атанасовска                                 
2.Илина Селцова                                         
3.Катерина Поп Димитровска                 
4.Стефани Костова                    
5.Наталија Секуловска
6.Теона Поп-Стојанова                 

Струга –Струга
5.Марија Јустијаноска                               
6.Елена Пешијоска
7.Габриела Модева                                                                 

Италија
8.Матеа Николиќ                                         
9.Тијана Митрева                                        
10.Ивона Кожобашијовска                                                    

Шкупи-Скопје
11.Албина Плакај                                        

Баскет Кам-Каменица
12.Стефанија Георгиевска                             

Клубски-Делчево
13.Камелија Игнатова                                                      

Пелистер -Битола
14.Елена Тасевска                                                      

Јуниор-Скопје
15.Марија Димитријевиќ