23.11.2017

Словачка нема да врши livestream од натпреварот со Македонија

Кошаркарската асоцијација на Словачка против која денес ќе си ги одмериме силите во рамки на претквалификациите за Евробаскет 2021, сепак одлучи од меѓусебниот дуел да не врши livestream на YouTube каналот на ФИБА.

„За жал нема да има пренос. За претквалификациите националните федерации не се обврзани за да обезбедат stream, каков што е и случајот со Словачка. Тие нема да прават никаков пренос на интернет од натпреварот. Денес ќе има stream само од Албанија – Ерменија. Штета што нема да има пренос“ – предмалку ни одговорија од ФИБА.

Натпреварот ќе биде пренесуван во живо само на локалната телевизија 213.

ЛИНК ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА НА ТВ 213 ВО ЖИВО 

Статистиката ќе може да се проследи на ФИБА веб-сајтот изработен за овој претквалификациски циклус.