24.05.2017

Согласноста на клубовите за делегирањето на судиите за денешниот натпревар

Во интерес да јавноста остане информирана за сите настани околу вчерашната одлука да се делегираат судии од странство Македонската кошаркарска федерација одлучи да ја обелодени согласноста на клубовите за ваков исход. Наспроти обидите на одредени медиуми да се извитопери вистината со дезинформации дека раководството на МКФ има задни намери односно исполнува нечии желби и ’бира страна’, сакаме да останеме транспарентни и да потенцираме дека носењето на ваква одлука беше иницирано од желбата за што пофер услови за најважниот натпревар од тековната натпреварувачка сезона.

Македонската кошаркарска федерација им посакува фер битка на двата клуба, нека победи подобриот, нека победи кошарката!