Состав на групите за новогодишниот турнир за девојчиња до 14 години - КФСМ
20.12.2017

Состав на групите за новогодишниот турнир за девојчиња до 14 години

Македонската кошаркарска федерација повторно покрена иницијатива за организирање на турнир во возрасната категорија до 14 години во женска конкуренција и истата беше поздравена од вкупно шест екипи. Шест клуба претстојниот викенд ќе се надигруваат во малата сала при спортскиот центар „Јане Сандански“, поделени во две групи - А и Б. 

Натпреварите ќе се одиграат по систем – секој со секого. По одигрување на трите натпревари во групите А и Б, екипите според освоените бодови добиваат пласман од 1-3.
НАТПРЕВАР ЗА ТРЕТО МЕСТО: Второпласирана екипа (А) со Второпласирана екипа (Б),
ФИНАЛЕН НАТПРЕВАР: Првопласираната екипа (А) со Првопласираната екипа (Б),
Победниците од натпреварите на првиот турнир ќе ги добијат натпреварувачките броеви за следниот турнир за сезоната 2017/2018 година.

ГРУПА А 
Бадел 1862
Крива Паланка
Гостивар

ГРУПА Б
Струга 2009
Трокал
Шкупи

Целосниот распоред може да се погледне на следниот линк.