Список на кошаркари и кошаркарки повикани за втор меѓународен камп од втора генерација на YDF Project - КФСМ
23.11.2018

Список на кошаркари и кошаркарки повикани за втор меѓународен камп од втора генерација на YDF Project

Националните селекции до 14 години, во машка и во женска конкуренција,  претстојниот декември ќе земат учество на вториот меѓународен камп во рамки на развојниот проект, поддржан од ФИБА насловен како „Заедно до М16“.

Најмладите кошаркари и кошаркарки, предводени од селекторите Жаклина Стојановска и Благоја Кечовски, ќе го одржат првиот собир на 15. декември, а три дена подоцна ќе заминат за Романија каде ќе настапат на вториот меѓународен камп заедно со селекциите на Косово, Турција, Бугарија каде се одржа првиот меѓународен камп како и Романија.

СПИСОК НА КОШАРКАРКИ ПОВИКАНИ ЗА СЕЛЕКЦИЈА ДО 14 ГОДИНИ

 1. Нина Зафирова Stella Azzurra - Roma
 2. Тамара Гилева La Mercede Basket - Alghero
 3. Дева Глигорова БАДЕЛ 1862 - СКОПЈЕ
 4. Ања Даниловска БАДЕЛ 1862 - СКОПЈЕ
 5. Елиана Граматикова БАДЕЛ 1862 - СКОПЈЕ
 6. Мартина Маркоска БАДЕЛ 1862 - СКОПЈЕ
 7. Мартина Блажевска БАДЕЛ 1862 - СКОПЈЕ
 8. Ана Ангеловска К. ПАЛАНКА - К. ПАЛАНКА
 9. Ксенија Петревска К. ПАЛАНКА - К. ПАЛАНКА
 10. Михаела Алексовска К. ПАЛАНКА - К. ПАЛАНКА
 11. Катерина Бицеска СТРУГА 2009 - СТРУГА|
 12. Мила Вељаноска СТРУГА 2009 - СТРУГА
 13. Христина Ставревска ПЕЛИСТЕР - БИТОЛА
 14. Ивана Вељковиќ ПЕЛИСТЕР - БИТОЛА
 15. Лиле Миткова ТРОКАЛ - КАВАДАРЦИ
 16. Eлена Ангеловска КЛУБСКИ - ДЕЛЧЕВО
 17. Марија Николов ПРОБАСКЕТ - ПРОБИШТИП
 18. Софија Гоговска ПРОБАСКЕТ - ПРОБИШТИП

 

СПИСОК НА КОШАРКАРИ ПОВИКАНИ ЗА СЕЛЕКЦИЈА ДО 14 ГОДИНИ

 1. Петар Башоски КК Партизан Мулти Шпед
 2. Марко Трипуноски КК Партизан Мулти Шпед
 3. Мартин Оровчанец КК Вардар
 4. Теодор Гудев КК Ролинг Струмица
 5. Лука Џинес КК Струмица
 6. Виктор Стојковски КК Партизан Мулти Шпед
 7. Теодор Симиќ КК Барселона
 8. Ненад Благоевски КК Академија ФМП
 9. Ненад Јовановиќ Stella Azzurra – Roma
 10. Христијан Тодороски КК Мега Прилеп
 11. Бојан Стојановски КК МЗТ Скопје Аеродром
 12. Стефан Дуковски КК Феникс 2010
 13. Андреј Томевски КК Дино Баскет Кочани
 14. Рубин Стефанов Rimini Crabs
 15. Никола Арсовски КК Вардар
 16. Дарко Крстевски КК Куманово
 17. Теодор Добревски КК Работнички
 18. Петар Бошалески КК АВ Охрид