Список на кошаркари и на тренери повикани за кампот во Маврово - КФСМ
12.06.2017

Список на кошаркари и на тренери повикани за кампот во Маврово

Македонската кошаркарска федерација и оваа година ќе организира камп за млади кошаркари кој во периодот од 25. јуни до 30. јуни ќе се одржи во Маврово. На овој камп, селектирани се 60 млади кошаркари кои се дел од репрезентациите до 14 односно до 15 години и кои во текот на годината се дел од проектот на ФИБА насловен како „Заедно до М16“.

И оваа година, координатор на кампот ќе биде американскиот тренер Крис Дајл кој ќе биде придужуван од двајца свои соработници.

Комплетната опрема за кошаркарите и за тренерите ќе биде обезбедена од страна на МКФ.

Поаѓањето за Маврово е на 25. јуни (недела), на пладне (12:00 часот) пред Дрводекор.

СПИСОК НА ТРЕНЕРИ:

 1. Горан Даниловски – Баскет Кам
 2. Мартин Атанасовски – Пинк Пантери
 3. Александар Ашаданов – Јуниор
 4. Никола Данев – Вардар
 5. Александар Јованчев – Вардар
 6. Денис Дервишевиќ – Феникс
 7. Мите Маринковски – МЗТ Скопје Аеродром
 8. Ангел Љутков – Борец Велес
 9. Душко Јаковчевски – Томас
 10. Бранко Андриевски – Вардар
 11. Жарко Лазаревски – Водно Санс
 12. Бојан Христовски – Офенбах

СПИСОК НА КОШАРКАРИ:

М14
1.Андреј Митревски-Феникс2010
2.Давид Трпески-Феникс2010
3.Михаил Наумоски-Партизан
4.Филип Наков-Водно Санс
5.Марин Петков-Јуниор
6.Мети Тачи-Феникс2010
7.Матеја Матовски-Водно Санс
8.Мирослав Ѓорѓевик-Јуниор
9.Предраг Стерјоски-Феникс2010
10.Тарик Пепиќ-Водно Санс
11.Никола Василевски-Јуниор
12.Павел Атанасов –Вардар
13.Теон Богатиновски-Феникс2010
14.Дамјан Гацов-Вардар
15.Гораст Величковски-Феникс2010
16.Антонио Софрониевски-Мзт 
17.Борјан Димовски-МЗТ С.А
18.Филип Георгиевски-Феникс2010
19.Тино Богдановски-Вардар
20.Дејан Георгиев-Ролинг
21.Христијан Стојков-МЗТ С.А
22.Кристијан Домлевски-Марфил
23.Марко Ангеловски-Јуниор
24.Саревски Андреј-МЗТ С.А
25.Амар Хот- Феникс2010 
26.Кршеван Кларица-Задар
27.Михаил Митревски-Водно
28.Резарт Мемет-Шкупи
29.Давид Мицковски-Вардар 
30.Јован Трајковски- Пелистер

М15
1.Стефан Јовановски - Вардар
2.Славче Трајковски - МЗТ С.А
3.Богдан Мирковски - Италија
4.Лука Савичевич - Вардар
5.Давид Наумовски - Водно санс
6.Марко Величковси - Водно санс
7.Марко Миловановиќ – Водно санс
8.Драго Стојановиќ - Вардар
9.Бранко Шуменковски - Вардар
10.Љубиша Димитровски - Феникс
11.Никола Груевски - Вардар
12.Гоце Петрушевски - Италија
13.Васил Јаневски - Ангели
14.Кристијан Столевски - Кетс
15.Андреј Андоновски - Феникс
16.Марко Анастасовски - Кетс
17.Ристе Бунгурџиев - Ролинг
18.Ангел Јовановски – Баскет кам
19.Марко Кржев - Феникс
20.Јован Цветков – Пинк пантери
21.Јован Стошиќ – Пинк Пантери
22.Богдан Стошиќ - Пинк Пантери
23. Павел Даниловски Водно санс
24.Тодор Златев – Фени индустри 
25. Ковиловски Андреј - Борец баскет
26. Матеј Хаџидимов - Водно санс
27. Хусеин Бајрам - Вардар
28. Матеј Вучевски - Вардар
29. Далибор Стојковски – Баскет кам 3
30. Марко Спасевски - Ангели