12.12.2018

Список на кошаркари повикани за јуниорска репрезентација

Кошаркарите до 18 години ќе земат учество на пријателски меѓународен турнир кој од 19. декември до 21. декември ќе се одржи во Букурешт.

Репрезентацијата ќе тренира в Скопје, со прв тренинг в недела во 8:00 часот наутро во спортската сала „Независна Македонија“ при ОУ „Невена Георгиева - Дуња“.

Кошаркарите кои не се од Скопје треба да се сместат ден порано, во хостелот 42 (контакт број 070/288512 Кире).

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ ЗА ЈУНИОРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

 1. Андреј Јакимовски
 2. Лука Наумовски
 3. Адриан Наумоски
 4. Даниел Здравевски
 5. Марко Миловановиќ
 6. Лука Савичевиќ
 7. Гоце Петрушевски
 8. Виктор Исајлоски 
 9. Андреј Андоноски
 10. Виктор Ташковски 
 11. Дамјан Тодосиев 
 12. Лејсон Зекири 
 13. Дамјан Бошковски 
 14. Борјан Обедниковски 
 15. Бленд Велиу 
 16. Кирче Киревски 
 17. Дарио Митевски 
 18. Никола Кацарски 
 19. Марко Величковски