04.10.2019

Список на кошаркари повикани за репрезентација до 18 години

Репрезентацијата до 18 години ќе земе учество на меѓународен турнир организиран од Кошаркарската федерација на соседна Бугарија кој ќе се одржи идниот викенд во Шумен.

Првиот тренинг на репрезентацијата е закажан за в понеделник (7.10.2019) со почеток во 16:30 во големата сала на „Кале“.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

 1. Андреј Андоноски – МЗТ Скопје Аеродром
 2. Љубиша Димитровски - МЗТ Скопје Аеродром
 3. Марко Величковски - МЗТ Скопје Аеродром
 4. Славчо Трајковси - МЗТ Скопје Аеродром
 5. Марко Спасовски - МЗТ Скопје Аеродром
 6. Таулант Ибраими – Гостивар
 7. Филип Петковски – Вардар
 8. Михаил Наумоски – Вардар
 9. Павел Атанасов – Вардар
 10. Васил Јаневски – Феникс 2010
 11. Андреј Митревски – Феникс 2010
 12. Филип Наков – Партизан Мулти Шпед
 13. Давид Наумовски - Партизан Мулти Шпед
 14. Јован Цветков - Партизан Мулти Шпед
 15. Виктор Стојковски - Партизан Мулти Шпед
 16. Тодор Златев – Еуро Никел 2005