Список на кошаркари повикани за репрезентација до 16 години - КФСМ
19.06.2018

Список на кошаркари повикани за репрезентација до 16 години

Репрезентацијата до 16 години во машка конкуренција на 30. јуни во малата сала на „Кале“ со почеток во 12:00 часот ќе го означи почетокот на официјалните подготовки во пресрет на Европското Првенство (Дивизија Б) кое ќе се одигра во Сараево во периодот од 9. до 18. август.

Оваа репрезентација е дел од проектот на ФИБА насловен како „Заедно до М16“ кој започна да се реализира пред две години.

Селекторот Александар Јованчев ги повика следните кошаркари на првиот официјален собир:

1.      Лука Савичевиќ – Шпанија
2.      Марко Миловановиќ - Италија
3.      Богдан Мирковски - Италија
4.      Љубиша Димитровски – КК Феникс 2010
5.      Матеј Перица – КК Пинк Пантери
6.      Славко Трајковски – КК МЗТ Скопје Аеродром
7.      Марко Величковски – КК Вардар
8.      Павел Даниловски – КК Водно санс
9.      Стефан Јовановски – КК Вардар
10.   Гоце Петрушевски – Италија
11.   Бранко Шуменковски – КК Вардар
12.   Андреј Андоновски – КК Феникс 2010
13.   Давид Наумовски – КК Водно санс
14.   Јован Цветков – КК Пинк Пантери
15.   Никола Груевски – Италија
16.   Драго Стојановиќ – КК Вардар
17.   Теодор Симиќ – КК Водно санс
18.   Васил Јаневски – КК Ангели
19.   Андреј Митревски – КК Феникс 2010
20.   Филип Наков – КК Водно санс
21.   Дино Боцевски – Италија
22.   Михаил Наумовски – КК Вардар