22.05.2019

Список на кошаркари повикани за репрезентација до 20 години

Стручниот штаб на репрезентацијата до 20 години ќе одржи селективни тренинзи на 29. и на 30. мај во пресрет на почетокот на официјалните подготовки за Европското првенство (дивизија Б).

Повиканите кошаркари задолжително да се јават на првиот тренинг на 29. мај (Среда) во 19:00 часот во СРЦ Кале – мала сала (КК Вардар) – Скопје.

Повикани кошаркари:

1. група 19:00 
Благој Димитриев – АВ Охрид
Андреј Настовски – АВ Охрид
Павле Михајлоски – Блокотехна
Марко Анастасов – Вардар
Валмир Какруки – Вардар
Андреј Данилов – Вардар
Мартин Ѓорѓиевски – Куманово
Лука Стојановски – МЗТ СА
Мартин Трсунов – Пелистер
Максим Митевски – Работнички
Љупче Мелов – Фени
Андреја Деолски – Шкупи
Дејан Дуковски – Академија Фмп
Филип Ѓорески – Академија Фмп
Дамјан Георгиевски – Академија Фмп
Далибор Вучески – Ангели
Петар Кметовски – Ангели
Антонио Ѓорѓиевски – Ангели
Роберт Стојанов – Баскет Кам
Александар Тодоровски – Баскет Кам
Јосиф Наумовски – Карпош Соколи


2. група 20:00 
Иван Волкановски – АВ Охрид
Александар Колев – Блокотехна
Димитар Лазаревски – Блокотехна
Миле Станимировиќ – Вардар
Славчо Темелковски – Вардар
Дамјан Крстевски – Вардар
Томислав Петров – Кожув
Дамјан Миса – Куманово
Андреј Јордановски – Работнички
Валентино Каранфиловски
Ненад Радуловиќ – Карпош Соколи
Ѓорѓи Милошевски – МЗТ СА
Бојан Јовановски – МЗТ СА
Борјан Стојановски – МЗТ СА
Никола Шопов – Работнички
Кирил Лозановски – Водно санс
Јоан Божиновски – ТФТ
Страхил Николов – ТФТ
Елеса Камбери – Чаир 2030
Христијан Радически – Црн Дрим
Драган Абрашев - Струмица