29.05.2019

Список на кошаркари повикани за репрезентација до 18 години

Репрезентацијата до 18 години претстојниот понеделник ќе означи почеток на официјалниот дел од подготовките во пресрет на Европското првенство (дивизија Б) за што ќе се подготвува во периодот што следи.

Првиот тренинг на оваа репрезентација ќе се одржи в понеделник (3. јуни) во спортската сала „Градски Парк“ во Скопје со почеток во 10:00 часот наутро.

 

 1. Дарио Митевски МЗТ Скопје Аеродром
 2. Лука Савичевиќ Шпанија
 3. Виктор Ташковски Вардар
 4. Марко Миловановиќ Италија
 5. Љубиша Димитровски МЗТ Скопје Аеродром
 6. Андреј Јакимовски Италија
 7. Гоце Петрушевски Италија
 8. Виктор Исајлоски МЗТ Скопје Аеродром
 9. Лејсон Зекири Партизан Мулти Шпед
 10. Богдан Мирковски Италија
 11. Никола Кацарски Феникс 2010
 12. Андреј Андоновски Феникс 2010
 13. Павел Данаиловски Шпанија
 14. Кирче Киревски Куманово
 15. Виктор Златевски Партизан Мулти Шпед
 16. Јован Александровски Партизан Мулти Шпед
 17. Марко Величковски Вардар
 18. Даниел Здравевски Германија
 19. Бранко Шуменковски Феникс 2010