Список на кошаркари повикани за репрезентација до 16 години - КФСМ
17.06.2019

Список на кошаркари повикани за репрезентација до 16 години

Репрезентација до 16 години во машка конкуренција, која претстојното лето ќе се надигрува на континенталниот собир во Италија, в среда (19. јуни) ќе означи официјален почеток на подготовките за Европското првенство. 

Подготовките ќе се одвиваат во салата Градски Парк, а прозивката на селекторот Денис Дервишевиќ е закажана за во 9.30 часот.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

1.      Дино Боцевски - Стела Азура
2.      Теодор Симиќ - Барселона
3.      Резарт Мемед - Аурора Баскет
4.      Мирослав Ѓорѓевиќ - Бреша
5.      Кршеван Кларица - Задар
6.      Војче Василевски - Гостивар
7.      Михаил Наумоски – КК Вардар
8.      Марин Петков – КК Вардар
9.      Павел Атанасов – КК Вардар
10.   Андреј Митревски – КК Феникс 2010
11.   Горазд Величковски – КК Феникс 2010
12.   Амар Хот – КК Феникс 2010
13.   Теон Богатиновски – КК Феникс 2010
14.   Давид Трпески – КК МЗТ СА
15.   Марко Спасовски – КК МЗТ СА
16.   Паоло Блажевски – КК Работнички
17.   Карло Блажевски – КК Работнички
18.   Филип Наков – КК Водно санс
19.   Матеја Матовски – КК Водно санс
20.   Виктор Стојковски – КК Водно санс
21.   Никола Василевски – КК Водно санс
22.   Марко Пецановски – КК Гостивар