Список на кошаркари повикани за селективен тренинг на репрезентација до 16 години - КФСМ
10.06.2019

Список на кошаркари повикани за селективен тренинг на репрезентација до 16 години

Репрезентацијата до 16 години во машка конкуренција која претстојното лето ќе настапи на континенталниот собир во Италија, ќе одржи неколку селективни тренинзи во Скопје во пресрет на официјалниот почеток на подготовките. Тренинзите ќе се одвиваат во спортската сала „Градски Парк“ в сабота (15. јуни) и в недела (16. јуни).

Повиканите кошаркари треба да се појават на првиот тренинг закажан за в сабота (15. јуни) во 12:00 односно 13:00 часот, поделени во две групи. 

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

Прва група 12:00 часот
Дино Боцевски – Стела Азура
Резарт Мемед – Анкона
Кршеван Кларица – Задар
Војче Василевски – Гостивар
Михаил Наумоски – Вардар
Марин Петков – Вардар
Павел Атанасов – Вардар
Дамјан Гацов – Вардар
Теодор Николовски – Вардар
Паоло Блажевски – Работнички
Карло Блажевски – Работнички
Виктор Стојковски – Партизан Мулти Шпед
Ристе Дуев – Кожув
Тома Стојаноски – Гостивар
Марко Пецаноски – Гостивар

 

Втора група 13:00 часот
Теодор Симиќ – Барселона
Мирослав Ѓорѓевиќ – Бреша
Андреј Митревски – Феникс 2010
Горазд Величковски – Феникс 2010
Амар Хот - Феникс 2010
Теон Богатиновски - Феникс 2010
Предраг Стерјоски - Феникс 2010
Давид Трпески – МЗТ Скопје Аеродром
Марко Спасовски - МЗТ Скопје Аеродром
Борјан Димовски - МЗТ Скопје Аеродром
Филип Наков – Партизан Мулти Шпед
Матеја Матовски - Партизан Мулти Шпед
Никола Василевски - Партизан Мулти Шпед
Љупче Зетов – Ролинг
Илија Мирков – Фени Индустри