15.06.2021

М18 мажи challenger, 03.08-08.08, Скопје, Македонија

Список на кошаркари повикани за селективен тренинг на репрезентација М18

Јуниорската машка репрезентација ова лето ќе земе учество на FIBA challenger кој ќе се одржи во периодот од 03.08-08.08 во Скопје.

За да се комплетира изгледот на составот, ќе бидат одржани низа селективни тренинзи на 21. односно 22. јуни. Деталниот распоред ќе биде дополнително објавен.

 

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

 1. Андреј Митревски         - КК ТФТ Скопје
 2. Марин Петков                  - КК Вардар
 3. Теодор Симиќ                  - FC Barcelona, Spain
 4. Резарт Мемед                  - Aurora Basket Jesi, Italy
 5. Дино Боцевски                - Stella Azzurra Basketbal Academy, Italy
 6. Амар Хот                             - КК Феникс 2010
 7. Филип Наков                    - KK Podgorica, Montenegro
 8. Михаил Наумоски          - КК МЗТ Скопје Аеродром
 9. Никола Василевски       - КК МЗТ Скопје Аеродром
 10. Мирослав Ѓорѓевиќ      - NBB New Best Basket, Italy
 11. Павел Атанасов               - КК Баскет кам
 12. Давид Трпески                 - КК МЗТ Скопје Аеродром
 13. Горазд Величковски    - КК Работнички
 14. Теон Богатиновски        - КК Феникс 2010
 15. Мети Тачи                          - КК Вардар
 16. Александар Ристовски - КК Гостивар
 17. Ристе Дуев                         - КК Кожув
 18. Матеј Матевски              - КК МЗТ Скопје Аеродром
 19. Ненад Благоевски         - КК Водно Санс
 20. Тома Стојановски           - КК Гостивар
 21. Никола Масевски           - КК Академија ФМП
 22. Карло Блажевски            - КК Работнички
 23. Петар Бошалевски         - КК Работнички
 24. Христијан Настовски     - КК МЗТ Скопје Аеродром
 25. Дарио Стојановски       - EWE Baskets Oldenburg, Germany
 26. Паоло Блажевски           - КК Работнички
 27. Димитар Иванов             - КК МЗТ Скопје Аеродром
 28. Лука Димитриевски     - КК Куманово
 29. Василие Србиновски     - КК Работнички
 30. Петар Башовски              - Шпанија
 31. Христијан Тодоровски - КК Еуро никел
 32. Виктор Стојковски          - КК МЗТ Скопје Аеродром
 33. Горан Ристовски            - КК Вардар
 34. Василие Серафимовски – КК Спарта
 35. Борјан Ангелковски      - КК МЗТ Скопје Аеродром
 36. Мартин Ѓорѓиоски         - КК Водно Санс
 37. Милош Јовановиќ          - КК Куманово
 38. Марко Спасовски           - КК МЗТ Скопје Аеродром
 39. Марко Трипуноски        - КК Водно Санс