Список на кошаркари повикани за селективен тренинг до 13 години - КФСМ
30.05.2017

Список на кошаркари повикани за селективен тренинг до 13 години

 

Кошаркарите родени 2004 година односно 2005 година претстојниот викенд ќе одржат втор селективен тренинг. Оваа возрасна категорија (М13) е дел од проектот наречен развој на млади надежи и таленти која започна да се имплементира пред речиси две седмици.

Селективниот тренинг, кој повторно ќе биде воден од Драган Василов - Цевка, ќе биде одржан в сабота (3. јуни) во спортската сала на Вардар (мала сала „Кале“) со почеток од 11:00 часот и времетраење до 13:00 часот.

Покрај овие 35 кошаркари кои се појавија и на првиот селективен тренинг, дополнително се повикуваат тие кои не беа во можност да се појават.

 

 1. Нено Јовановиќ – КК Јуниор Ск.
 2. Виктор Стојковски – КК МЗТ
 3. Теодор Симиќ – КК Водно санс
 4. Марко Трипуновски – КК Водно санс
 5. Георги Ташев – КК Феникс
 6. Бојан Николовски – КК Феникс
 7. Тома Шалев – КК Вардар
 8. Мартин Оровчанец – КК Вардар
 9. Василије Србиновски – КК Водно санс
 10. Давид Атанасовски – КК МЗТ
 11. Бојан Стојановски – КК Феникс
 12. Ненад Благоевски – КК МЗТ
 13. Егзор Салиу – КК Шкупи
 14. Филип Босилков – КК МЗТ
 15. Стефан Дуковски – КК Феникс
 16. Теодор Гудев – КК Ролинг
 17. Андреј Костадинов – КК АВ Охрид
 18. Стефан Гоцевски – КК Баскет кам
 19. Петар Бошалевски – КК АВ Охрид
 20. Мартин Ѓоргиоски – КК Кетс
 21. Душан Ахтаров – КК Ролинг
 22. Трајче Томов – КК Ролинг
 23. Нино Божиновски – КК Куманово
 24. Алек Петковски – КК Вардар
 25. Филип Гавриловски – КК МЗТ
 26. Бојан Петровски – КК Вардар
 27. Петар Башовски – КК Водно санс
 28. Марко Здравковиќ – КК Водно санс
 29. Гојчо Стефковски – КК Водно санс
 30. Глигор Димитров – КК Водно санс
 31. Марко Петровски – КК Водно санс
 32. Иван Палевски – КК Водно санс
 33. Филип Лаковски – КК Водно санс
 34. Тео Војновиќ – КК МЗТ
 35. Рубин Стефанов – КК МЗТ