Список на кошаркари повикани за тренинг на селекцијата до 15 години (мажи) - КФСМ
14.05.2018

Список на кошаркари повикани за тренинг на селекцијата до 15 години (мажи)

Националната селекција до 15 години претстојниот викенд (недела, 20. мај) ќе одржи тренинг во Спортската сала „Кале“ (мала сала) со почеток во 9:00 часот наутро. Тренерското трио во состав Денис Дервишевиќ (селектор), Марјан Ѓуров (асистент) и Николче Божиновски (ментор) излезе со списокот на кошаркари повикани за овој тренинг.

Кошаркарите да бидат присутни во салата, подготвени за тренинг 30 минути пред почеток на истиот.

СПИСОК НА КОШАРКАРИ
Марин Петков    Вардар
Михаил Наумовски    Вардар  
Мирослав Ѓорѓевиќ    Феникс 2010
Давид Трпески    Феникс 2010
Амар Хот    Феникс 2010
Гораст Величковски    Феникс 2010
Павел Атанасов    Вардар 
Резарт Мемед    Шкупи 
Филип Наков    Водно санс
Андреј Митревски    Феникс 2010
Теон Богатиновски    Феникс 2010
Дино Боцевски    Стела азура
Кршеван Кларица    Задар 
Антонио Софрониевски    МЗТ СА
Никола Василевски    Водно санс
Тино Богатиновски    Вардар 
Илија Мирков    Фени
Ристе Дуев    Гевгелија 
Иван Петковски    Гевгелија 
Мохамед Тачи    Феникс
Домлевски Кристијан    Марфил 
Предраг Стерјовски    Феникс
Давид Мицковски    Вардар 
Борјан Димовски    МЗТ
Марио Стефановски    Феникс
Теодор Николовски    Вардар 
Борјан Павлов    Спортисимо 
Дамјан Гацов    Вардар