Список на кошаркари родени 2005 година повикани за селективен тренинг - КФСМ
11.06.2019

Список на кошаркари родени 2005 година повикани за селективен тренинг

Кошаркари родени 2005 година во пресрет на кампот во рамки на развојниот проект „Заедно до М16“ ќе одржат неколку селективни тренинзи во Скопје.

Првиот селективен тренинг ќе биде одржаn претстојната среда (12. јуни) со почеток во 18:30 во спортската сала „Ново Лисиче“ (дупка).

Список на повикани кошаркари:

 1. Ристе Буклишев – ФМП
 2. Тео Војновиќ – МЗТ Скопје Аеродром
 3. Рубин Стефанов – Римини
 4. Филип Лајковски – Партизан Мулти Шпед
 5. Андреј Шошкиќ – Работнички
 6. Филип Чолаковски - Работнички
 7. Фландер Урх - Работнички
 8. Филип Дочински - Работнички
 9. Карло Димевски – Водњански Лисици
 10. Ристе Петров – Ролинг
 11. Бојан Ивановски – Вардар
 12. Лука Серафимовски – ФМП
 13. Јован Чурлинов – Феникс 2010
 14. Марко Колев – Дино Баскет
 15. Дамјан Зимбаков – МВП Струмица
 16. Драган Алексиќ – МВП Струмица
 17. Бојан Величковски – Вардар
 18. Малик Тачи – Феникс 2010