15.06.2023

И ова лето федерацијата ќе организира камп за најталентираните млади играчи

Список на кошаркари родени 2011 година за камп во Маврово

По одработувањето на дополнителниот селективен тренинг, селекторот на нашата селекција на играчи родени 2011 година, Нермин Пепиќ, заедно со своите асистенти Оливер Тасков, и Илија Стамболџиев го дефинираа конечниот список на селектирани кошаркари кои ќе бидат дел од кампот кој ќе го организира федерацијата во периодот од 19. до 25. јуни, во Маврово.

Поаѓањето за Маврово е предвидено  за 19.јуни (понеделник) во 10. часот, пред СРЦ „Кале“ во Скопје, додека враќањето е на 25. јуни (недела) во 12. часот, од „базата“ во Маврово.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ ИГРАЧИ ЗА КАМПОТ ВО МАВРОВО

Репрезентација 2011 - машки

1. Матеј Ќермичиев – ИБА Академија - Скопје

2. Димитар Љутков – Борец баскет - Велес

3. Јордан Милованов – Борец баскет - Велес

4. Данило Филипче - Феникс 2010 - Скопје

5. Дамјан Трипуновски - Феникс 2010 - Скопје

6. Марко Сапроновски – МВП Скопје

7. Лука Ѓориќ - МКК Куманово

8. Стефан Златески - Струмица

9. Томас Стојковски - Струмица

10. Берк Рустеми - Тетова Булс - Тетово

11. Давид Петковски - МЗТ Скопје Аеродром - Скопје

12. Александар Котевски - МЗТ Скопје Аеродром - Скопје

13. Рон Јетиши - Чаир 2030 - Скопје

14. Милош Дојчиновски – Вардар - Скопје

15. Томица Савов - Прима баскет - Гевгелија