07.12.2018

Список на кошаркарки повикани за кадетска репрезентација

Репрезентацијата до 16 години во женска конкуренција кон средината на тековниот месец ќе заминат за Романија на пријателски турнир. Кадетките ќе тренираат неколку дена в Скопје, а потоа ќе заминат за Клуж-Напока заедно со кадетите кои ќе земат учество на истиот турнир.

Првиот тренинг ќе се одржи на 9. декември (недела) со почеток во 16:00 часот во спортската сала „Независна Македонија“ при ОУ „Невена Георгиева - Дуња“.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

 1. Ана Цветковска
 2. Марија Димитријевиќ
 3. Габриела Модева
 4. Елена Пешијоска
 5. Ива Чолакоска
 6. Ангела Белеска
 7. Розе Укоска
 8. Стефанија Цветановска
 9. Глорија Божиновска
 10. Патриција Лазаревска
 11. Ирина Темелковска
 12. Стефани Цветановска
 13. Алев Тахир
 14. Рина Салиу