Список на кошаркарки повикани за репрезентација до 15 години - КФСМ
16.09.2019

Список на кошаркарки повикани за репрезентација до 15 години

Националните селекции до 14 и до 15 години во машка и во женска конкуренција претстојниот викенд ќе се надигруваат со соодветните национални селекции на Турција, Бугарија, Косово и на Романија во рамки на проектот за развој на млади таленти насловен „Заедно до М16“.

Кошаркарките ќе одржат прв тренинг в среда (18. септември) со почеток во 14:00 часот во големата сала на Кале.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

 1. Мила Велјаноска – Струга 2009
 2. Лиле Миткова – Трокал
 3. Нина Зафирова – Стела Азура
 4. Христина Ставреска – Вардар
 5. Ана Ангеловска – Вардар
 6. Мартина Блажеска – Бадел 1862
 7. Мартина Маркоска – Бадел 1862
 8. Елена Ангеловска – Патриот 2016
 9. Тамара Гилева – Вардар
 10. Дева Глигорова – Бадел 1862
 11. Ања Даниловска – Бадел 1862
 12. Ксенија Петреска – Крива Паланка
 13. Михаела Алексовска – Крива Паланка
 14. Божица Стоевска – Крива Паланка
 15. Христина Алексоска – Гостивар
 16. Марија Николов – Бадел 1862