05.06.2019

Список на кошаркарки повикани за репрезентација до 18 години

Репрезентацијата до 18 години во женска конкуренција претстојниот петок ќе означи почеток на официјалниот дел од подготовките во пресрет на Европското првенство (дивизија Б) кое за точно еден месец ќе се одигра во нашата престолнина, Скопје.

Првиот официјален тренинг е закажан за в петок (7. јуни) со почеток во 19:00 часот, во спортската сала „Независна Македонија“ при ОУ „Невена Георгиева - Дуња“.
 

 1. Тијана Митрева - Mercede Alghero
 2. Ивона Кожобашиовска - Mercede Alghero
 3. Албина Плакај
 4. Катерина Поп Димитровска – Бадел 1862
 5. Наталија Гаревска - Бадел 1862
 6. Матеа Николиќ – Stella Azzurra
 7. Илина Селцова – Ratgeber
 8. Матеа Атанасовска – Basket Stabia
 9. Елена Тасевска – Basket Stabia
 10. Теона Поп-Стојанова - Club Deportivo Promete
 11. Стефани Костова - Club Deportivo Promete
 12. Наталија Секуловска – Бадел 1862
 13. Сара Максимовска – Бадел 1862
 14. Стефани Колева – Баскет Кам
 15. Моника Зафировска - Баскет Кам
 16. Бојана Попова - Баскет Кам
 17. Габриела Модева – Струга 2009
 18. Хадиса Зендели - Струга 2009
 19. Марија Устијаноска - Струга 2009
 20. Марија Димитријевиќ - Club Deportivo Promete
 21. Ана Цветковска - Club Deportivo Promete
 22. Рина Салиу - Шкупи
 23. Дренуше Муниши - Шкупи