13.06.2023

И оваа година федерацијата ќе организира камп за најталентираните млади играчи

Список на кошаркар(к)и родени 2010 и 2011 година за камп во Маврово

По одработувањето на селективните тренинзи во текот на изминатиот викенд, селекторите на нашите селекции на играчи родени 2010 односно 2011 година, во двете конкуренции, ја реализираа и селекцијата на играчи кои ќе бидат дел од кампот кој ќе го организира федерацијата во периодот од 19. до 25. јуни, во Маврово.

Поради дополнителниот тренинг, предвиден за 14. јуни (среда), кој го побараа селекторот Нермин Пепиќ, и неговите асистенти, Оливер Тасков и Илија Стамболџиев, списокот на селектирани кошаркари родени 2011 година, ќе биде објавен на 15.јуни (четврток)

Инаку, поаѓањето за Мавово е предвидено  за 19.јуни (понеделник) во 10. Часот, пред СРЦ „Кале“ во Скопје, додека враќањето е на 25. јуни (недела) во 12. Часот, од „базата“ во Маврово.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ ИГРАЧИ ЗА КАМПОТ ВО МАВРОВО

Репрезентација 2010 (машки)

1. Лука Трајковски - Феникс 2010 - Скопје

2. Елион Јајага - Феникс 2010 - Скопје

3. Давид Ничевски - Феникс 2010 - Скопје

4. Лука Јангелов - Дино Баскет - Кочани

5. Ѓорѓи Томов – Ролинг - Струмица

6. Дион Шабани - Црн Дрим - Струга

7. Матеј Атанасов - Баскет Кам 2011 - Македонска Каменица

8. Војдан Стаменковски - Водно Санс - Скопје

9. Филип Гјоргиевски – МЗТ Скопје Аеродром - Скопје

10. Илија Коневски МЗТ Скопје Аеродром - Скопје

11. Војдан Илиевски – ИБА Академија - Скопје

12. Синиша Трпчевик – Вардар - Скопје

13. Војдан Чадиновски – Вардар - Скопје

14. Марин Поповски – Вардар - Скопје

15. Михаил Ангеловски – Куманово

 

 Репрезентација 2010 (женски)

1. Кјара Анастасова – Бадел 1862 - Скопје

2. Јована Струменикова – Бадел 1862 - Скопје

3. Теа Трајковска – Вардар - Скопје

4. Беатриса Велковска – Крива Паланка

5. Марија Димитровска – Вардар - Скопје

6. Ангелина Николиќ – Вардар - Скопје

7. Надежда Стојановска – Вардар - Скопје

8. Неда Ѓорѓоска – МЗТ Скопје Аеродром - Скопје

9. Мија Авија – Работнички - Скопје

10. Ивона Леова - Спорт Тим - Неготино

11. Елена Николов - Баскет Кам 2011 – Македонска Каменица

12. Ангела Мегленова – Јасмин - Кавадарци

13. Дијана Ѓорева – Јасмин - Кавадарци

14. Теона Милчин – Струга 2009

15. Суада Зиба – Струга 2009

 

Репрезентација 2011 (женски)

1. Тамара Гоцеска – Патриот - Делчево

2. Сара Атанасовска – Патриот - Делчево

3. Мила Блажевска – Вардар - Скопје

4. Ангела Антова – Вардар - Скопје

5. Николија Ивановска – Вардар

6. Стефани Јанева – Баскет Кам 2011 – Македонска Каменица

7. Матеа Антовска – Баскет Кам 2011 – Македонска Каменица

8. Снежана Анѓелковска – Гостивар

9. Дарија Захариева – Баскет Дино - Кочани

10. Лена Велкоска – Бадел 1862 - Скопје

11. Гордана Димова – Спорт Тим - Неготино

12. Мила Дуковска – Струга 2009

13. Андреа Богоески – Работнички - Скопје

14. Јоана Фудулска – Баскет Дино – Kочани

15. Калина Стефановска – Работнички - Скопје