Список на повикани кошаркари за репрезентација до 15 години - КФСМ
19.08.2019

Список на повикани кошаркари за репрезентација до 15 години

Репрезентацијата мажи до 15 години која е вклучена во двегодишниот проект на ФИБА за млади таленти “Заедно до 16“, ќе продолжи со тренинзи кои ќе се одржат во Скопје.

СРЦ КАЛЕ – голема сала, во период од 21 до 30 Август 2019 година.

Првиот тренинг е закажан за ден 21 Август 2019 во 14:00 часот во СРЦ КАЛЕ – Голема сала.

 

Повикани се следните кошаркари:

 

1. Теодор Симиќ ( Барселона)

2. Виктор Стојковски ( Водно Санс)

3. Ненад Благоевски (ФМП)

4. Петар Бошалески ( Работнички)

5. Тома Стојаноски (Гостивар)

6. Лука Димитриевски ( Куманово)

7. Бојан Стојаноски (МЗТ)

8. Нено Јовановиќ ( Италија)

9. Марко Трипуновски( Партизан)

10. Мартин Оровчанец ( Вардар)

11. Стефан Дуковски ( Феникс)

12. Мартин  Ѓорѓиоски ( Работнички)

13. Лука Џинес (Струмица)

14. Борјан Ангелковски (Мзт)

15. Теодор Гудев( Ролинг)

16. Гојчо Стефковски( Водно санс)

17. Бојан Николовски (ФМП)

18. Петар Башоски (Водно санс)