06.06.2022

Европско првенство за кошаркари до 18 години, Дивизија А, Измир, Турција

Список на повикани кошаркари за репрезентација до 18 години - селективен тренинг

Јуниорската машка репрезентација на Македонија претстојното лето ќе земе учество на континенталниот собир за кошаркари до 18 години што ќе се одржи во Измир, Турција во периодот од 30. јули до 7. август. 
За таа цел предводникот на оваа репрезентација Тони Симиќ објави поширок список на кошаркари кои ќе бидат селектирани пред официјалниот собир.

Селективниот тренинг ќе се одржи в сабота (11. јуни) со почеток во 10:00 часот во малата сала на Кале.

 

Група 1 – 10:00 часот

 1. Петар Башоски – Шпанија
 2. Гојчо Стевковски – МЗТ Скопје Аеродром
 3. Теодор Гудев – Феникс 2010
 4. Дарко Крстевски – Феникс 2010
 5. Бојан Стојановски – Водно Санс
 6. Алек Петковски – Вардар
 7. Душан Ахтаров – Струмица
 8. Христијан Тодоровски – Еуро Никел 2005
 9. Грегориј Јакимовски – Next Step Academy
 10. Диједон Синани – Чаир 2030
 11. Александар Кралевски – Куманово
 12. Димитар Сердаров – Пелистер
 13. Филип Чолаковски – Работнички
 14. Матеј Николовски – Феникс 2010
   

Група 2 – 11:30 часот

 1. Марко Здравковиќ – Феникс 2010
 2. Лука Димитриевски – Куманово
 3. Стефан Гоцевски – Работнички
 4. Ненад Благоевски – Водно Санс
 5. Борјан Ангеловски – МЗТ Скопје Аеродром
 6. Михаил Стојанов – ТФТ Скопје
 7. Павел Иванов – Вардар
 8. Никола Бојчев – Еуро Никел 2005
 9. Јулед Рамани – Чаие 2030
 10. Мартин Оровчанец – Работнички
 11. Мартин Георгиевски – Феникс 2010
 12. Венко Јанчев – Кожув
 13. Милош Кнежевиќ – Работнички
 14. Ангел Кечовски - Ангели