Список на повикани кошаркари за тренинг на кадетска репрезентација - КФСМ
24.10.2018

Список на повикани кошаркари за тренинг на кадетска репрезентација

Репрезентацијата до 16 години во машка конкуренција, која идното лето ќе настапува на Европското кадетстко првенство (дивизија А), ќе одржи тренинг претстојниот петок (26. октомври), со почеток во 18часот и 30минути во малата сала на „Кале“.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

 1. Марин Петков – КК Вардар
 2. Михаил Наумоски – Галатасарај, Турција
 3. Мирослав Ѓорѓевиќ – Бреша, Италија
 4. Давид Трпески – КК МЗТ Скопје Аеродром
 5. Амар Хот – КК Феникс 2010
 6. Гораст Величковски – КК Феникс 2010
 7. Павел Атанасов – КК Вардар
 8. Резарт Мемед – Галатасарај, Турција
 9. Филип Наков – КК Водно санс
 10. Андреј Митревски – КК Феникс 2010
 11. Теон Богатиновски – КК Феникс 2010
 12. Дино Боцевски – Стела Азура, Италија
 13. Кршеван Кларица – Задар, Хрватска
 14. Антонио Софрониевски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 15. Теодор Симиќ – Барселона, Шпанија
 16. Предраг Стерјовски – КК Феникс 2010
 17. Борјан Димовски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 18. Матеја Матовски – КК Водно санс
 19. Никола Василев – КК Водно санс
 20. Тарик Пепиќ – КК МЗТ Скопје Аеродром
 21. Миљан Живковиќ - KK Работнички 
 22. Дамјан Гацов - КК Вардар