28.05.2024

Првите тренинзи се закажани за 3. јуни (понеделник), во салата на СРЦ „Кале“ во Скопје

Список на повикани кошаркар(к)и за настап на турнир од развојниот проект „Заедно до М16“ во Турција

Националните селекции на Македонија „Под 15“ години ќе земат учество на меѓународен турнир во Турција, кој е во рамките на развојниот проект „Заедно до М16“, а ќе се одржи во периодот од 6.до 10.јуни, 2024 година.

Првиот тренинг на женската селекција е закажан за 3. јуни (понеделник), со почеток од 09:00 часот во салата на СРЦ „Кале“ во Скопје. Нешто подоцна, од 10.30 часот, на распоредот е предвиден и првиот собир и тренинг на машката репрезентација.

Список на повикани играчи - мажи

1.Михаил Ангелковски – МКК Куманово

2.Филип Ѓеорѓиевски – МЗТ Скопје Аеродром

3.Јован Гајиќ – МЗТ Скопје Аеродром

4.Лука Ангелов – Дино баскет Деликатес

5.Војдан Стаменковски – Водно Санс

6.Марин Поповски – Вардар

7.Војдан Чадиновски – Вардар

8.Синиша Трпчевиќ – Вардар

9.Никола Блажевски – Вардар

10.Илија Коневски – Феникс 2010

11.Лука Трајковски – Феникс 2010

12.Хамза Драголовчанин – Феникс 2010

13.Тома Бачовски – Љуботен

14.Давид Ристов – Дино баскет Деликатес

15.Дион Шабани – Црн Дрим

 

Список на повикани играчи - жени

1.Теа Трајковска – Вардар

2.Марија Димитровска – Вардар

3.Ангелина Николиќ – Вардар

4.Јована Михајлова – Вардар

5.Сандра Илиевска – Вардар

6.Јована Ефтовска – Вардар

7.Анабела Гиновска – Вардар

8.Јована Столеска – Вардар

9.Неда Ѓорѓовска – МЗТ Скопје Аеродром

10.Дијана Ѓорева – Јасмин 95

11.Ангела Мегленова – Јасмин 95

12.Теона Милчин – Струга 2009

13.Суада Зиба – Струга 2009

14.Мија Авија – Работнички

15.Кјара Анастасова – Бадел 1862

16.Михаела Ивановска – Бадел 1862

17.Ана Милевски – Бадел 1862

18.Тамара Тошевска – Патриот 2016

19.Ана Стоименовска – Патриот 2016

20.Ивона Леова - Спорт тим

21.Елена Коцева – Спорт тим

22.Сара Митановска – Спорт тим