10.07.2019

Список на повикани кошаркарки за репрезентација до 14 години

Репрезентацијата М14 жени и оваа година ќе учествува на Меѓународниот кошаркарски турнир во Словенија, во период од 15-18 Август 2019 година. Репрезентацијата ќе одржи подготвителни тренизни во период од 15-20 Јули (прва фаза)

Тренинзите ќе се одржат во Скопје – Спортска сала Ново Лисиче (дупка)

Првиот тренинг е закажан за 15.07.2019 година (Понеделник) во 10:00 часот.

Повикани кошаркарки кои треба задолжително да се јават на првиот тренинг со себе да понесат и лекарско уверение за спортска активност.

 1. Ања Даниловска – ЖКК Бадел 1862
 2. Елијана Христи Граматикова – ЖКК Бадел 1862
 3. Милица Николиќ – ЖКК Бадел 1862
 4. Зара Стојковска – ЖКК Бадел 1862
 5. Мила Ѓуковиќ – ЖКК Бадел 1862
 6. Матеа Додевска – КК Крива паланка
 7. Михаела Станковска – КК Крива паланка
 8. Нена Стојменова – КК Крива паланка
 9. Божица Стоевска – КК Крива паланка
 10. Ксенија Петревска – КК Крива паланка
 11. Анастасија Тодорова – ЖКК Трокал
 12. Љубица Бошкова – ЖКК Трокал
 13. Ана Ангеловска – ЖКК Клубски партиот
 14. Марија Николов – КК Пробаскет
 15. Ангела Трајчевска – ЖКК Пелистер
 16. Зорица Караѓозова – КК Баскет Кам