Список на ученици и ученички кои го поминаа првиот круг на селектирањето на Спортската Академија - КФСМ
10.05.2017

Список на ученици и ученички кои го поминаа првиот круг на селектирањето на Спортската Академија

Спортската академија го заврши селектирањето на ученици и ученички кои сакаат да се запишат во паралелката кошарка за учебната 2017/2018 година.

Вториот круг на селекција за упис на ученици и на ученички во Спортската Академија ќе се одржи во салата „Македонски Херои“/Факултет за физичка култура и здравје/ в недела (21. мај, 2017 година) со почеток во 11:00 часот.
 

УЧЕНИЦИ ПРВА ГОДИНА:

 1. Славко Трајковски
 2. Мартин Крстевски
 3. Драго Стојановиќ
 4. Бранко Шуменковски
 5. Марко Трајковски
 6. Филип Ѓорѓиев
 7. Дарко Паметковски
 8. Матеј Хаџи-Димов
 9. Андреј Малов
 10. Марко Спасовски
 11. Лука Станковиќ
 12. Александар Ѓуриќ
 13. Јовче Таневски
 14. Владимир Апостоловски
 15. Мирослав Симјановски
 16. Лука Атанасовски
 17. Љупчо Топузоски
 18. Мартин Боризовски
 19. Даниел Николоски
 20. Васко Старделов
 21. Марио Јовановски
 22. Димитар Јовановски
 23. Никола Грчевски
 24. Марко Богески

Кандидати кои не го поминаа селектирањето:

 1. Павле Јовановски
 2. Даниел Николов
 3. Кристијан Кестев
 4. Едвин Мулиќ
 5. Дарио Насковски
 6. Синиша Милошевиќ
 7. Милан Милошевиќ

 

ВТОРА ГОДИНА:

 1. Виктор Тошовски – му се дозволува упис во втора година
 2. Живко Старделов – не го помина селектирањето за упис во втора година

 

ТРЕТА ГОДИНА:

 1. Александар Тодоровски – му се дозволува упис во трета година
 2. Христијан Ѓиноски – не го помина слектирањето за упис во трета година

 

УЧЕНИЧКИ ПРВА ГОДИНА:

 1. Елена Тасевска
 2. Илина Селцова
 3. Матеа Атанасовка
 4. Петранка Стојановска
 5. Викоторија Фабијанска
 6. Николина Анева
 7. Стефани Коневска
 8. Ана Клинчарова
 9. Бојана Попова
 10. Марија Устијанова
 11. Камелија Игнатова
 12. Ана Николовска
 13. Роберта Антовска
 14. Викторија Панова
 15. Фросина Петреска

 

Кандидатки кои не го поминаа селектирањето:

 1. Гордана Чејкова
 2. Софија Маркова

ВТОРА ГОДИНА:

 1. Емилија Јовкова – и се дозволува упис во втора година