05.05.2022

Од 5. до 8. мај следуваат уште четири натпревари на нашите селекции „Под 14“ години

Стартува третиот турнир од проектот „Заедно до М16“

По турнирите во Скопје и во Призрен, од денеска, Софија е местото на собир на талентираните млади кошаркари, родени 2008 година, од пет национални федерации од Балканот.

Во периодот од 5. до 8. мај, нашите селекции „Под 14“ години и во машка и во женска конкуренција, во главниот град на Бугарија ќе одиграат уште по четири натпревари со врсниците од Косово, Бугарија, Романија и Турција.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ НА НАШИТЕ СЕЛЕКЦИИ

5. МАЈ (ЧЕТВРТОК)

13.00: МАКЕДОНИЈА – Косово (ж)

15.00: МАКЕДОНИЈА – Косово (м)

6.МАЈ (ПЕТОК)

18.00: Бугарија – МАКЕДОНИЈА (ж)

20.00: Бугарија – МАКЕДОНИЈА (м)

7. МАЈ (САБОТА)

14.00: Турција – МАКЕДОНИЈА (ж)

16.00: Турција – МАКЕДОНИЈА (м)

8. МАЈ (НЕДЕЛА)

13.00: Романија – МАКЕДОНИЈА (ж)

15.00: Романија – МАКЕДОНИЈА (м)

*Сатнините се според локално време